Krátké, ale důležité zprávy!

Vezmi a čti Bibli

22. 9. 2010 13:35
Rubrika: Nezařazené

Přemýšleli jste někdy o tom, že byste si chtěli přečíst Bibli a neměli jste zatím na to čas nebo dostatek odvahy? Máte někde doma Bibli, ke které máte sice úctu, ale nikdy nebyl dostatečný impulz se do ní začíst, a tak tato kniha leží dlouhodobě v koutě knihovny? Uvažovali jste o tom, že Bible je základem naší kultury, že je klíčem k porozumění  našim hodnotám, a přesto jste nikdy Bibli nečetli? Program VEZMI A ČTI chce odpovídat na tyto otázky.

Brněnská diecéze zveřejnila 28. srpna 2010 na Pouti rodin ve Žďáře nad Sázavou nový biblický program pro období 2010-2013 nazvaný VEZMI A ČTI. Titul programu se odvolává na slavné tolle lege (Vezmi a čti, rozuměj: Vezmi a čti Boží slovo) známé ze života svatého Augustina, které bylo mocným motivem jeho obrácení.

Biblický program VEZMI A ČTI je konkrétní odpovědí na pastýřský list českých a moravských biskupů, kteří vyzvali k přípravě na jubileum příchodu Cyrila a Metoděje v roce 2013, a jedním ze základních témat přípravy je právě Boží slovo, které soluňští bratři jakožto poklad víry do naší země přinesli.

Pokud i vy chcete znovu najít odhodlání a chuť do čtení Bible, podívejte se na víc informací na stránky www.vezmiacti.cz, kde najdete například metodiky pro čtení Bible, zajímavé články, upozornění na konference a další.
Zobrazeno 1727×

Komentáře

MartyR

A kdo nemá čas na čtení,může poslouchat audioverzi v mp3 ;-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka