Krátké, ale důležité zprávy!

Aktuálně v KDU-ČSL

26. 11. 2010 6:04
Rubrika: Nezařazené

KDU-ČSL má konečně nového předsedu, mladého Pavla Bělobrádka. Jestli dokáže dovést lidovce zpět do Poslanecké sněmovny je otázkou, ovšem můžete si např. zde přečíst (popř. i poslechnout), jak chce KDU změnit a v kom vidí vzor.

Zobrazeno 3246×

Komentáře

Pavloš

To jsem zvědav, kdy bude mít mladý předseda profil na signálech.cz? Můžeme se těšit brzy, nebo zas až před volbama?

Jana Zichová

zkoušel sis ho najít? Ne?? tak informace: profil na signálech má

Pavloš

No fakt že jo! :-) A to už dlouho! :-)) To je borec :-) Díky!

Petr Coufalík (coufpe)

Jsem zvědav, jak se osvědčí v praxi. Hlavně by si měl dát pozor na svoje projevy v televizi. Interview ČT24 bylo komické, nejen ze strany moderátora, ale i ze strany pana Bělobrádka

svíce

Myslím,že to zvládne,jen by se měl zbavit dinosaurů-Kasala...

hans

A nejenže zde má profil, ale vypadá hodně důvěryhodně, že je skutečně od něj (přeci jenom 13. září ho málokdo znal). Skutečné vlastní profily známé osobnosti často nemají ve zvyku a dělají jim to asistenti. Opět u mě stoupá v oblibě.

Pavloš

Hold otázka tedy nasnadě, zdali bude oprvadu nadále se svým profilem pracovat tak, jak pracoval doposud?! :-)

ondra7

Taky bych si přál, aby byl pan Pavel Bělobrádek prvním předsedou opravdu dodržujícím to, co říká - zatím se to žádnému z předsedů KDU (minimálně co se křesťanské morálky týká) nepodařilo. Snad se díky jeho vedení podaří KDU-ČSL dostat příště do Parlamentu a do pozice, kdy KDU-ČSL bude stranou, která včetně všech svých vysokých představitelů skutečně dodržuje to, co říká. Kvůli minulým představitelům a některým členům přišla tato strana o hodně důvěry (nemůžu věřit někomu, kdo navenek tvrdí, jaký je veliký křesťan, a o měsíc později sám přizná v novinách, že si je vědom toho, že za státní peníze si postavil vlastní dům za 10 milionů korun. Nemluvě o předpředchozím předsedovi, který se s dobročinnou organizací soudil o dům v Praze za stovky milionů korun jen proto, aby ho vlastnil pro sebe a pak to sám taky přizná.)
Snad nás pan Bělobrádek nezklame a podaří se mu dostat KDU-ČSL do Parlamentu. Moc mu fandím!

Thompson

Doufám, že tady budou i informace o změnách předsedů jiných politických stran. Nezapomínejme, že být křesťanem potažmo katolíkem neznamená automaticky volit KDU ;-)

Petr Coufalík (coufpe)

To nikdo netvrdí, ale doufám, že tu nebudou zprávy z KSČM, DSSS apod., neboť jejich ideologie se neslučuje s křesťanstvím.

Pavel Horáček (horacek1)

Myslím si, že jediná KDU-ČSL je dnes stranou křesťanskou. Je sice pravda, že někteří lidé z ostatních politických stran se ke křesťanství hlásí, ale je také pravda, že proto zatím (i když na to mají pohodlnou většinu) vůbec nic neudělali a ani neudělají, takže bych se tu o ostatních stranách vůbec nezmiňoval, protože ve skutečnosti jsou protikřesťanské.
Ale pokud máte na mysli např. Monarchisty nabo podobně, tak je pravdaže ty křesťanské jsou, ovšem jejich reálná šance něco změnit noc velká není. Proto bych raději, abysme pospořili KDU, aby alespoň něco bylo prosazeno.

Petr Coufalík (coufpe)

Je ale správné podporovat stranu jenom kvůli tomu, že je podle názvu křesťanská, ale ve skutečnosti se tak nechová?

Jana Zichová

Tak politika je nevyřešitelné téma, myslím, že se žádná strana nechová tak, jak hlásí ve svým názvu.

hans

Nerad bych šel do extrému, ale chová se dnešní komunistická strana skutečně jako komunistická? :-)

A nekřesťanské chování některých členů KDU je smutné, hodně mě mrzí, nicméně doufám, že už tomu bude jinak.

Jak říkal v nějakém rozhovoru Pavel Bělobrádek, krize může být i prostředkem k růstu. Abychom nebyli jen u slov, tak od ledna rozjede brněnské MKD sebevzdělávací cyklus o sociálním učení církve, abychom z křesťanství skutečně vycházeli.

PS: Sociální učení církve, především Rerum Novarum, mi dělali společníky o víkendu a je to hodně zajímavý čtení, víc než jsem čekal.

František Fiala

@Thompson Můžeš mi, prosím, poradit kterou mám příště volit? Rád bych věděl, jestli existuje ještě nějaká strana, která je proti eutanázii a interrupci a snaží se podporovat katolickou nauku. ;-)

svíce

Můžeš klidně volit lidovce,tamti mladí už Tvé požadavky splňují.

František Fiala

@svíce: Abych vám to vysvětlil: jsem skalní lidovec, ale snad někdy trocha ironie neuškodí...

ondra7

To frantisek86: Taky chci volit stranu, která je proti eutanázii, interrupci a která se snaží podporovat katolickou nauku:-) Problém je u třetího zmíněného přání, které jsem zmínil - bohužel, dosavadní chování členů strany, která chce být křesťanská, ani přinejmenším nepřipomíná svým přístupem k hmotným věcem něco, co by bylo slučitelné s katolickou naukou (viz co jsem za konkrétní příklady zmínil výše). Vzpomínáte si na podobenství z evangelia o dvou synech, z nichž jeden slíbí ale neudělá, a druhý neslíbí a nakonec udělá? Koho z nich označil Pán Ježíš za spravedlivějšího? Toho druhého. Proto je mi moc líto toho, co minulí členové KDU udělali za věci a že je kvůli tomu mám problém volit. Ta strana by se měla od ostatních lišit!!! Ano, ostatní strany taky slibují a pak to nedělají a podvádí, ale jiný náhled bychom na sliby měli mít my, křesťané! Přál bych si, aby se do dalších voleb KDU-ČSL zase vzpamatovala a skutečně se snažila podle evangelia jednat - nicméně, o to se máme snažit i my všichni...

František Fiala

@ondra7: Uznávám tvé argumenty. Ale chci podotknout, že jsme všichni zase jen lidé. A zároveň doufám, že se KDU-ČSL poučí ze svých chyb.

ondra7

Souhlasím, jsme všichni jen lidé a nemůžu po nikom chtít, aby byl úplně bez chyby...

Zobrazit 20 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka