Krátké, ale důležité zprávy!

Křesťansko - muslimský dialog

19. 11. 2010 6:04
Rubrika: Nezařazené

Už od roku 1994 probíhají dialogy a soužití křesťanů a muslimů. Letos se křesťanské - islámský dialog uskutečnil v Teheránu. Pokud si chcete přečíst závěry tohoto dialogu, můžete zde.

Těchto dialogů se zúčastnil i biskup Václav Malý. Co řekl nejen k této cestě ve 20 minutách radiožunálu, si můžete přečíst tady.

Zobrazeno 1296×

Komentáře

Evelyn

Jo, jo, do Teheránu se to jezdí.
Do Pakistánu, významného spojence západu v boji proti teroristům, to se nikomu nechce.
Tam se taky vede dialog. Přesně v duchu islámského příkazu likvidovat všechny, kdo nevyznávají lžiproroka Mohameda.
http://res.claritatis.cz/zpravy/blizky-vychod/Pakistan-Asia-Bibi-veri-v-Jezise-Krista-Proto-ma-zemrit/4312

Anup

Evelyn - možná by to chtělo uvažovat chvíli racionálně a zjistit si relevantní informace a na chvíli nechat senzacíchtivou novinařinu bokem. Alespon do té doby, než budete schopna vyslovit plnohodnotný názor.

Evelyn

Mohl byste mi sělit, v čem neuvažuji racionálně? Děkuji
Přijde mi, že res claritatis je seriózní plátek. Tedy, měl by být, vzhledem k tomu, že nad ním mají dohled dominikáni.
Mimochodem, četl jste Korán?
Já jo.
Jsem chlap.

Anup

Četl jsem Korán, Bibli i Hádísy, ale také znám osobně několik muslimů a tím nemám na mysli dvě vyměnené věty na turistickém výletě po Egyptě. To, co ukazujete jsou ojedinělé případy. Muslimům zase pouštějí do novin Fritzla a tvrdí, že jsou takoví všichni křesťané. A každý snad ví, že to není pravda. Uplatňovat kolektivní vinu, jak se snaží ten článek, je podle mě necivilizované. Taky zjevně nevíte, že islám dovoluje křesťanům žít po svém, pokud nemisionaří. Myslíte, že snad křesťané ve středověku dovolili muslimům žít v evropě jako muslimové? Těžko, přesto muslimové to křesťanům povolili a za poplatek mohli mít i kostel. Zjistěte si, kdy se postavila v Evropě první mešita. Doporučuji vám knihu Kříž a Půlměsíc od Richarda Fletchera. Pohled britského historika. Možná budete překvapen.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka