Krátké, ale důležité zprávy!

Kříž z papežské návštěvy

19. 4. 2011 6:00
Rubrika: Nezařazené

Brňáci to určitě zaznamenali, ty ostatní to možná zaujme: v Brně, v Denisových sadech pod Petrovem, byl 16.4.2011 vztyčen kříž, který byl při papežově návštěvě v ČR výrazným prvkem na Ttuřanském letišti.

více info a nějaké fotky např. zde nebo zde.

Zobrazeno 5163×

Komentáře

HejTi

(nezaznamenali, jen díky s.tručně jsem se to dozvěděl, neb jsem teď poslední dny kolem katedrály nešel)

František Fiala

a to se divím, že s tím křížem chtěl mít magistrát vůbec nějaké výdaje (a že nebyly zrovna malé)

HejTi

@frantisek86, taky mě to překvapilo

katerzina

Dostala jsem od kamarádky, která byla náhodně u toho, dopis... Snad jí nebude vadit, když ho sem vložím :)

Milovaní přátelé,

pěkně Vás zdravím v Boží den, Květnou neděli a přáním, aby Vám začal požehnaně celý svatý týden.

Včera jsem neplánovaně byla svědkem úžasné podívané.Spěchala jsem jako každý,ale já výjimečně i v sobotu do práce.Jenomže se v Brně zastavila na frekventované části - Nových sadech a kolem hlavního nádraží doprava. Přilétla obří helikoptéra,jejíž hluk upoutalo nejedny oči. Ano, lidi zírali co se děje, v tom vidí na dlouhém laně táhnout kříž. Kříž který stál na Tuřanském letišti při návštěvě sv. otce.
Bylo slunečné počasí,takže zářil jako slunko.Přesto všichni kolemjdoucí obdivovali ten ojedinělý mimořádný okamžik.Nejely tramvaje, jen ti nervózní to čekání vzdali, šli

katerzina

pěšky.Stejně jim to nedalo a na ten "zázrak" koukali také.Celá operace trvala 20.minut a já si uvědomila,jak úžasné to byly minuty.Moje kolegyně, která sice nervózně bez kontaktu na mne čekala,zda dorazím,nebo ne s obavou, či bude muset sama postarat se o 90 studentů,kteří jdou na zkoušku z Aj.Dvacet minut pohledu na kříž.Kolik malověrců,zvědavců a lidí jakého-koliv vyznání upřelo své oči k nebi a dovedli bez vytržení sledovat. Úžasný okamžik zastavení se !

Kéž nás takových pohledů na kříž uchvátí pravidelněji,vůbec, kdykoliv toto znamení potkáme a vnímáme co pro nás znamená.

Všechno jsem stihla a ještě jsem byla obdarována takovým darem! Myslím, že se pod Petrov nádherně kříž vyjímá.Doporučuji Vám jet vlakem třeba od nás,to je úplně nejkrásnější pohled!!!

Požehnané velikonoce

Zdendanda

No, já nechci nikomu kazit radost, ale můj názor je ten, že se vyjímá jen z bočního úhlu pohledu - z čelního zaniká a trochu mi i "narušuje" Petrovské panorama...

Jana Zichová

mě připadá, že z většiny úhlů pohledu dost splývá s fasádou těch baráků co stojí za ním a není tudíž moc vidět...jinak by to bylo parádní

František Fiala

zítra to musím obkouknout :-)

@katerzina: Dostala jsi fakt krásný dopis. Věřím, že to musel být nevšední, přímo "evangelizující", zážitek.

janamarie

Já jsem kříž zahlédla náhodou, když jsem procházela Denisáky, je opravdu vidět jen z jednoho úhlu, což je škoda, a bohužel jsem se až k němu nedostala, protože se tam něco opravuje :-( Takže jsem ho prakticky neviděla skoro vůbec.....

Jana Zichová

@janamarie tam se nic neopravuje, tam se právě ještě ukotvuje ten kříž (já tomu moc nerozumím, tuším ale, že do května má být úplně hotovo)

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka