Krátké, ale důležité zprávy!

Misijní neděle klepe na dveře

18. 10. 2012 11:00
Rubrika: Nezařazené

Světový den modliteb za misie, slavený každoročně předposlední neděli v říjnu, je v České republice známý pod názvem Misijní neděle. Letos ji slavíme již tuto neděli, 21. října 2012.


Tento den je spojený s finanční sbírkou na podporu projektů Díla šíření víry. Sbírky probíhají ve všech farnostech světa. Výtěžky sbírky Misijní neděle v naší zemi podpoří převážně chudé lidi v Zambii. 

Již v předvečer samotné neděle, od 21.00 hod., ovšem proběhne tzv. Misijní Most Modlitby 2012. Všichni zájemci se mohou doma či v kostele sejít, zapálit svíčku a pomodlit se růženec nebo jakoukoliv modlitbu za misie, misionáře, chudé a trpící lidi, za šíření radosti evangelia na celém světě. Svíce pro tuto aktivitu mohou být předem požehnány v kostele.

Samotnou misijní neděli potom mohou prožít i věřící, kteří se nedostanou na mši svatou. Od 9.00 totiž bude Radio Proglas vysílat přímý přenos slavnostní mše svaté z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě. Hlavním celebrantem bude kardinál Miloslav Vlk. Po mši svaté v neděli 21. 10. zazní v 10.00 Poselství Benedikta XVI. k Misijní neděli.

K dispozici a přečtení je i dopis k této události od Národního ředitele PMD P. Jiřího Šlégra.

Zdroj: Tiskové středisko ČBK

Zobrazeno 992×

Komentáře

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka