Krátké, ale důležité zprávy!

Jan Graubner v talkshow Cesta k andělům

12. 11. 2012 14:19
Rubrika: Nezařazené

V talkshow moderátora Otakára Schmidta a režisérky Jany Studničkové - Cesta k andělům - v televizi NOE tentokrát uvidíte Jana Graubnera.

Monsignore Jan Bosco Graubner je český katolický biskup, 14. arcibiskup olomoucký a metropolita moravský (od roku 1992). V letech 2000 až 2010 byl předsedou České biskupské konference. Ve svém úřadu pokračuje v rekonstrukci arcidiecéze zdevastované komunistickým útlakem a založil nebo obnovil mimo jiné řadu církevních škol.

Otakáro s ním hovořil i o tématech, která možná nejsou tak známa - jako to, že se zasloužil o navázání na tradici velehradských poutí při příležitosti svátku křesťanských věrozvěstů svatých Cyrila a Metoděje. Zakládal projekt Dny lidí dobré vůle. Od roku 1991 byl Jan Graubner předsedou České katolické charity. Jednou z jeho iniciativ je také celorepubliková Tříkrálová sbírka, jejíž výtěžek je určen na charitativní pomoc doma i zahraničí. Ve spolupráci s Českým velkopřevorstvím Suverénního řádu maltézských rytířů a Maltézskou pomocí inicioval největší setkání lidí žijících na vozíčku ve Střední Evropě.

Takshow Cesta k andělům s Janem Graubnerem můžete sledovat na TV NOE v úterý 13.11. (08:20), čtvrtek 15.11. (18:40), pátek 16.11. (23:05). TV NOE můžete sledovat také přes internet.

Zobrazeno 1398×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka