Krátké, ale důležité zprávy!

Letos bude pod stromečkem koza

14. 12. 2012 8:54
Rubrika: Nezařazené

Kráva, slepice nebo stromy. I takové mohou být vánoční dárky, kterými lze zároveň pomáhat v nejchudších oblastech Afriky a Asie. 

Skutečný dárek je charitativní e-shop  společnosti Člověk v tísni, prostřednictvím kterého lze koupit dárkový certifikát, jímž přispějete do sbírky na nákup konkrétního daru pro potřebné. Dárkovým certifikátem můžete věnovat třeba oslíka s povozem bratrovi, šicí stroj sestře, či bezpečný porod mamince.

Skutečným dárkem můžete překvapit, pobavit, potěšit, ale především pomoci. Cílem projektu Skutečný dárek je pomoc praktickým dárkem a přispět k větší soběstačnosti obyvatel, dostupnějšímu vzdělání, dostupnější a nezávadné pitné vodě či dostupnější zdravotní péči.

Projekt probíhá již třetím rokem. Člověk v tísni v loňském roce koupil pro obyvatele z nejchudších zemí světa ze sbírky 212 koz, 396 ovcí, 59 krav, 2763 kuřat, 250 000 sazenic stromů, 40 oslíků s povozem, vybavení do několika škol, materiál na stavbu studní a na záchranu života stovek žen při porodu. V současné době daruje organizace dalších 2000 koz v Etiopii. Bližší informace najdete na www.skutecnydarek.cz.

Zobrazeno 1392×

Komentáře

Martin Venclů

Doporučuji zajímavý dokument o výuce zemědělství i v rozvojových zemích, http://signalyvencl.cz/201203/permakultura-1991-cz/

Martin Venclů

Další návod jak vytvořit pastviny v pouštích se skrývá ve filmu "Muž, který sázel stromy" - viz http://signalyvencl.cz/201201/plan-na-zurodneni-sahary/

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka