Krátké, ale důležité zprávy!

Nahlédněte do tajů papežské volby

8. 3. 2013 11:00
Rubrika: Nezařazené

10. března ve 20.30 hodin odvysílá televize Noe exkluzivní dokument o konkláve, který velmi promptně vyrobila jedna španělská katolická producentská společnost a ostravské studio Telepace připravilo pro diváky Tv Noe jeho českou mutaci.

Film přesahuje různé spekulativní teorie moderních sdělovacích prostředků o tom, kdo v příštích letech povede římskokatolickou církev. Naopak, prostřednictvím svědectví několika kardinálů a odborníků na církevní právo a historii představuje pozadí papežské volby v zajímavých souvislostech, jakož i dějinný pohled na fenomén konkláve. Jedinečné archivní záběry ze všech papežských voleb 20. století, které seznamují se zákulisím hlasování a přibližují složité a tajemné rituály, dodávají celému filmu ještě větší hodnotu a slibují nevšední divácký zážitek.

Dokument bude vysílán ještě ve čtyřech reprízách. Ve snaze o co nejnižší náklady na pořízení autorských práv se televize Noe tvůrcům dokumentu zavázala, že ho nebude poskytovat na DVD, ani nebude k vidění v archivu na internetu.

Trailer k dokumentu v angličtině můžete zkouknout na vimeu:

.

Zobrazeno 1429×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka