Krátké, ale důležité zprávy!

Misie jsou základem v životě církve

21. 5. 2013 9:07
Rubrika: Nezařazené | Štítky: tema:papez-frantisek

Papež František na Generálním shromáždění Papežských misijních děl připomenul, že misie jsou jednou ze základních činností církve.


Každoroční Generální shromáždění Papežských misijních děl proběhlo ve dnech 13. – 17. května 2013 v Římě. Tohoto shromáždění se zúčastnili národní ředitelé PMD přibližně ze 150 zemí všech kontinentů.

President PMD, Mons. Protase Rugambwa, mimo jiné řekl: „Cítím, že je potřeba dát obnovit misijní animaci církví se starou tradicí. Papežská misijní díla jsou pověřena úkolem vložit misijní animaci jako klíčový prvek do běžné pastorace. Papežská misijní díla mají opodstatnění pouze tehdy, pokud žárlivě střeží své specifičnosti: animaci, tvořivost, spolupráci s místními církvemi pro misie Ad gentes“ a poukázal na to, že "nejsme jednou z mnoha charitativních agentur, které shromažďují finanční prostředky. Co charakterizuje naše služby, je první evangelizace a univerzalita.“ Zmínil i slova papeže Františka, který řekl, že ani v době krize nesmíme myslet jen na sebe, ale otevřít se pro druhé.

Pravidelnou součástí zasedání byla i audience u papeže Františka. Ten zdůraznil, že misijní poslání je paradigmatem života církve: „Papežská misijní díla hrají hlavní roli v celosvětové misijní činnosti. Světové misie jsou základem a nejen jakýmsi doplňkem v životě církve.“ P. Jiří Šlégr, národní ředitel PMD, jménem České republiky Sv. otce pozdravil, a věnoval mu jako dárek aktuální Misijní kalendář 2013 – Zambijský bambo. Papež ho radostí přijal a rozloučil se s prosbou o modlitbu.

Z celkového hodnocení vyplývá veliká nutnost podpory misijních projektů, protože celosvětově finanční sbírky na misie klesají.

Zobrazeno 1005×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka