Krátké, ale důležité zprávy!

Oslavy výročí plzeňské diecéze vrcholí

29. 5. 2013 14:35
Rubrika: Nezařazené

31. května roku 1993, tedy téměř před dvaceti lety, byla bulou papeže Jana Pavla II. založena plzeňská diecéze. Plzeňský biskup Mons. František Radkovský poděkoval toto úterý za dvacetiletou spolupráci Plzeňskému kraji a městu Plzeň. Ve čtvrtek pak otec biskup zahájí v Plzni výstavu zachycující 20 let života této diecéze a představí knihu S důvěrou a nadějí.


 

Pamětní děkovnou listinu s linorytem Plzeňské madony převzal z rukou biskupa Františka Radkovského za město Plzeň primátor Martin Baxa, za Plzeňský kraj náměstek hejtmana Ivo Grüner. „Při pohledu na katedrálu jsem si dnes ráno uvědomil, jak je město od svého začátku spjato s křesťanstvím. Staletí soužití města a církve považuji za mimořádné dědictví, které je třeba uchovávat a nadále rozvíjet. Pokládám za povinnost města podporovat aktivity diecéze. Děkuji za vše, co v rovině praktické i duchovní pro naše město děláte,“ řekl při této příležitosti primátor města Plzně Martin Baxa. „Těší mě, že tady můžu být dnes s Vámi. Oslava není jen o tom potkat se a popovídat si, ale především o výhledu do budoucnosti. Byl bych rád, kdyby církev byla prostředníkem k porozumění a vstřícnosti," připomněl náměstek Grüner.

Vernisáže výstavy ke 20. výročí vzniku plzeňské diecéze se zúčastní též primátor města Plzně Martin Baxa a zástupce primátora města Regensburg Norbert Hartl.  V rámci vernisáže biskup František Radkovský veřejnosti představí knihu S důvěrou a nadějí - 20 let plzeňské diecéze, kterou Biskupství plzeňské při příležitosti výročí založení vydalo. Kniha zachycuje dvacetileté trvání plzeňské diecéze, zejména očima těch, kdo jsou s jejím životem nedílně spjati. V knize se např. seznámíme s jednotlivými řády a řeholními komunitami v diecézi i jejich působením, stejně jako s pozoruhodnými poutními místy či osobnostmi diecéze. Texty jsou doplněny množstvím fotografií, které vznikaly v průběhu uplynulých dvaceti let.

Více např. na Tiskovém středisku ČBK

Zdroj obrázku: cs.wikipedia.org

Zobrazeno 1318×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka