Krátké, ale důležité zprávy!

Kurzy Alfa jako příležitost

30. 8. 2013 10:34
Rubrika: Nezařazené | Štítky: kurzy-alfa , evangelizace , hledání

Hledáš Boha, ale kostel ti nic neříká a nevíš, kam jinam jít? Nebo jsi naopak již nějakou tu dobu křesťanem a cítíš, že bys svou víru chtěl předávat dále? V prvním i druhém případě pro tebe mohou být skvělou příležitostí kurzy Alfa.

Cílem těchto kurzů je nenásilně a poutavě seznámit účastníky se základy křesťanství, ukázat jim možnou cestu. Ostatně podtitul Alfy - Příležitost prozkoumat smysl života - to shrnuje jasně. Zodpovědnost za průběh kurzu spočívá na místních farnostech či sborech. Celkově je Alfa v Česku pořádána v téměř 200 společenstvích v patnácti křesťanských církvích a začne v posledním zářijovém týdnu.

Jak kurzy Alfa probíhají? Předně se zde tvoří přátelské a otevřené společenství lidí. Víra se nepředává ve vztahu učitel – žák, nýbrž host – hostitel nebo přítel - příteli. Každý kurz začíná společnou večeří, pak následuje krátká přednáška o jednom ze základních témat víry (např. Kdo je to Ježíš, Proč a jak se modlit, Jak nás Bůh vede, aj.) a následuje diskuse nad tématem v menších skupinkách.

Zjistila jsem, že křesťanství není mrtvé ani nudné, ale může se nás dotýkat a měnit naše životy i dnes. Můj život se změnil, a jsem proto moc ráda“ (Renata Chwistková, učitelka, Brno).

Kromě klasické Alfy, určené spíše starším, jsou pořádány i kurzy pro mládež. Pokud by ses chtěl/a zapojit nebo víš o někom, pro koho by byl kurz přínosný, najdi si společenství ve svém okolí. Neboj se přijít s touto nabídkou k lidem ve svém okolí.

Kurz Alfa podporuje i kardinál Miloslav Vlk: „Mně se to velmi líbí proto, že v roce 2013 slavíme veliké výročí příchodu našich evangelizátorů a věrozvěstů, svatých Cyrila a Metoděje. Plánovaná kampaň kurzů Alfa a výročí věrozvěstů se setkávají a myslím si, že by to mohla být velice vhodná a úspěšná aktivita všech křesťanů“.

Více informací najdeš na webu: http://www.kurzyalfa.cz/

 

Zobrazeno 1224×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka