Krátké, ale důležité zprávy!

Týden plný modliteb za jednotu křesťanů

14. 1. 2014 21:19
Rubrika: Nezařazené | Štítky: Jednota křesťanů , modlitba

I letos se uskuteční známý ekumenický Týden modliteb za jednotu křesťanů, ke kterému se připojují lidé napříč církvemi na celé severní polokouli. V týdnu modliteb od 18. do 25. ledna se k nim můžeš přidat i ty.

Týden modliteb za jednotu křesťanů proběhl již více než stokrát a od roku 1968 jsou pak k dispozici společné texty, které provází modlitbu během celého týdne. Letošní brožurku k Týdnu, kde najdeš úryvky z Bible a zamyšlení na každý den, si můžeš stáhnout zde: Modlitby za jednotu křesťanů, 2014.pdf

Motto Týdne modliteb za jednotu křesťanů 2014 zní "Je snad Kristus rozdělen?". "Pavel navázal na svého Mistra a do společenství, kterému hrozilo rozpolcení, zaslal provokativní dotaz: Je snad Kristus rozdělen? (1K 1,13) Všem, kdo jeho slovo četli kdysi a kdo je čtou a promýšlejí dnes, je odpověď jasná: Nikoliv, Kristus rozdělen není! Při takové odpovědi na někdejší apoštolovu otázku si pak i my dnes musíme říci: není-li Kristus rozdělen, jak se srovnat se stále ještě neskončeným dělením jeho lidu? Lze vše uzavřít pouze tím, že vztahy mezi křesťany jsou nyní lepší než v minulosti a před negativy zavřít oči? Važme si toho, že proti minulosti zaznamenáváme posun k lepšímu a chraňme každý pokrok ve vzájemné důvěře," píše se v úvodu k českému vydání brožurky.

Připojme se tedy i my k Týdnu modliteb za jednotu křesťanů a odevzdejme Bohu naší křesťanskou komunitu.

 

Zobrazeno 1466×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka