Krátké, ale důležité zprávy!

Noc kostelů již tento pátek

21. 5. 2014 14:32
Rubrika: Nezařazené | Štítky: nockostelu

Již tento pátek 23. května se v rámci Noci kostelů otevřou dveře více než tisícovky kostelů a modliteben po celé České republice.


I letos se můžeme těšit na zajímavé programy, které se v každé farnosti a sboru liší. Tradičně bývají v tuto noc nabízeny prohlídky kostelů, zpřístupnění netradičních míst, divadelní představení, přednášky či koncerty. Nedílnou součástí jsou také mše svaté, modlitby či možnost duchovního rozhovoru.

Mottem letošní Noci kostelů je citát z Genesis: „Nechť jsou světla na nebeské klenbě, aby oddělovala den a noc. Budou na znamení časů, dnů a let“ (Gn 1,14), který má vyjadřovat touhu člověka po hledání smyslu života.

Noc kostelů se u nás koná již od roku 2009 a zájem o ni je opravdu velký – například loni navštívilo více než 1 300 kostelů okolo 450 000 návštěvníků.

Záštitu nad Nocí kostelů převzal mimo jiných také kardinál Dominik Duka, který k této příležitosti řekl: „Věřím, že na Noci kostelů je nejsilnějším prvkem právě tato víra: víra těch, kteří zdarma a navíc s nevídaným nadšením a radostí otevírají své kostely, kapličky a modlitebny, aby v nich představili sami sebe: Ježíš Kristus není totiž přítomen pouze v modlitebním prostoru, ale především v nás, kteří se v něm shromažďujeme.“

Všechny potřebné informace a podrobný program naleznete na: nockostelu.cz

Zobrazeno 1152×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka