Krátké, ale důležité zprávy!

Přibylo jedenáct novokněží

30. 6. 2014 23:27

Konec června je časem kněžských svěcení a primicí. Letos přijali čeští a moravští novokněží tuto svátost v sobotu 28. června.


Církevní řady obohatilo celkem jedenáct novokněží z arcidecézí pražské a oloumoucké a z brněnské a ostravsko-opavské diecéze. Nejvíce kněží pak přibylo v brněnské diecézi, kde přijalo svátost kněžství šest mužů.

Ačkoli kněžské svěcení je již za námi, na mnohé novokněze ještě čeká jejich primice. Pokud byste rádi na nějakou zavítali, jejich seznam najdete zde.

Svěcení v ostravsko-opavské diecézi v roce 2013. (Foto: Pavel Zuchnický)

Buďme vděčni za všechny muže, kteří se rozhodli pro kněžství a modleme se za novokněze i za ty, kdo se pro toto povolání rozhodují.

Modlitba za kněze

Pane, prosím tě za to, abys dal naší vlasti kněze.
Ty víš, jak je těžké být knězem, ty víš, co všechno musí kněží vytrpět, co musí vydržet, v jakých podmínkách musí pracovat. Ty víš, Pane, že dnešní kněz musí být svatý člověk.
A já tě prosím: Povolej co nejvíce mladých lidí ke kněžskému povolání a pomoz jim, aby přes všechny překážky došli až k přijetí kněžské svatosti, a pak s velikou vírou, nadějí a láskou přinášeli tvé slovo všem, opravdu všem lidem.
Amen.

Zobrazeno 2723×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka