Krátké, ale důležité zprávy!

Den půstu za mír aneb není nám lhostejné pronásledování křesťanů

30. 10. 2014 13:12
Rubrika: Nezařazené | Štítky: modlitba , mír , půst

Biskupové vyzývají v pastýřském listě každého z nás k podpoře pronásledovaných křesťanů konkrétním činem - postem a modlitbou.


Nemělo by nám být lhostejné, co se děje na Blízkém východě, v mnoha afrických zemích (zvláště v Nigérii, Středoasfrické republice a Jižním Súdánu) a na Ukrajině. 

A proto bychom kromě vděčnosti za mír v naší zemi měli podpořit ty, pro které je slovo "mír" snem. 

Foto: Jill Reed, flickr.com, creative commons
Foto: Jill Reed, flickr.com, creative commons

Biskupové českých a moravských diecézí nás proto v posledním pastýřském listě zvláště vyzývají k uvědomění si vážnosti situace kolem pronásledování křesťanů.

"Dnes je na celém světě pronásledováno až 200 milionů křesťanů a více než 100 tisíc z nich je každoročně umučeno nebo zabito. Dnešní pronásledování má více obětí než pronásledování v dobách prvních křesťanů.", píší biskupové a prosí o  intenzivní modlitby za mír a ukončení utrpení křesťanů. 

Stojíme před konkrétní výzvou, jak se do zastavení tohoto utrpení zapojit. Iniciativou biskupů je Den půstu za mír na Blízkém východě, v afrických zemích a na Ukrajině, který je vyhlášen na pátek 31. října. Dále jsme v prvním listopadovém týdnu pobízeni k účasti dle svých možností prosebných adoračních pobožností a spojení se každý den v poledne v modlitbě za mír alespoň krátkou modlitbou.

"Věříme, že nás Pán vyslyší, vždyť on slíbil, že vyslyší ty, kdo budou v jeho jménu společně prosit za jednu věc, na které se shodli podle Boží vůle.

Děkujeme všem, kteří se zapojí, a všem žehnáme" uzavírají pastýřský list biskupové.

 

Plný text pastýřského listu najdete zde

 

Zobrazeno 2837×

Komentáře

Renata Svobodová

K akci se můžeš přihlásit i na signály.cz: https://www.signaly.cz/nejim-aby-mohli-jist-den-pro

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka